garnalen sorteermachine / spoelsorteermachine

Spoelsorteermachines garnalen

Bekijk afbeeldingen

Projectinformatie

Opdrachtomschrijving:

De spoelsorteermachine (of garnalensorteermachine) voor de garnalenvisserij is geheel vervaardigd uit roestvrijstaal RVS 316 en uitgerust met drie sorteertrommels en een schelpdieren opvanger. De werking berust op het sorteren van de vangst in fasen die qua verwerkingssnelheid en te verwijderen bestanddelen op elkaar zijn afgestemd. Stapsgewijs wordt de vangst gezuiverd tot een brandschoon product is verkregen.

Hoe werkt het?

Zeef 1: Binnentrommel

In de binnentrommel wordt de vangst ingevoerd. Door de gunstige verhouding tussen de spijldiameter ( 8 mm) en zeefgleuven ( 14 mm ) worden de garnalen grondig van de bijvangst gescheiden. Grovere bijvangst zoals platvis, wieren, krabben, schelpen, en dergelijke blijven op de zeef achter en worden met het spoelwater overboord gevoerd.

Zeef 2: Buitentrommel

De buitentrommel is opgebouwd uit drie delen die eenvoudig uitwisselbaar zijn. Verschillende zeefopeningen kunnen daardoor gelijktijdig worden gebruikt. Dit maakt het mogelijk precies op de grootte te sorteren, volgens de wensen van de markt.
Beschikbaar zijn sorteerdelen met zeefopeningen 5,7 - 6,0 - 6,2 en 6,5 mm. De nauwkeurige maatvoering geeft een scherpe scheiding van consumptiegarnalen en ondermaatse garnalen inclusief kleine platvisjes.

Zeef 3: Naleesspiraal

De naleesspiraal is voorzien van een variërend aantal bakjes waarin de garnalen in hun natuurlijk gekromde houding precies passen. De draaiende beweging van de naleesspiraal leidt de garnalen door de openingen in de bakjes. Krabben, visjes en schelpen passen niet in deze bakjes en worden afgevoerd. Op deze unieke spiraal heeft voormalig Technisch Bureau Verburg-Holland b.v. een Europees patent verkregen.

Schelpdierenopvanger

Aan de drie voorgaande sorteerfasen ontsnapt slechts mossel- en kokkelzaad van enkele millimeters in doorsnede. Deze schelpdiertjes worden in de schelpdieropvanger uit de consumptiegarnalen verwijderd en naar zee afgevoerd. Alleen springlevende consumptiegarnalen blijven dan nog over; garantie voor een optimaal product.

Technische gegevens:

 • TYPES : VH SS 380, VH SS 630, VH SS 1050
 • BINNENTROMMEL : GROTE SORTEER CAPACITEIT
 • BUITENTROMMEL : 3 VERWISSELBARE SORTEERDELEN
 • NALEESSPIRAAL : 380, 630, 1050 GEPATENTEERDE BAKJES
 • SCHELPDIEROPVANGER : VOORZIEN VAN EEN KLEP OM TE LEGEN
 • AANDRIJVING : ELEKTRISCH OF HYDRAULISCH
 • SPOELSYSTEEM : LAGE DRUK MET GROTE CAPACITEIT
 • VEILIGHEID : UITGEVOERD VOLGENDS CE -NORM
 • SPOELWATER : 3” AANSLUITINGEN
 • SMEERSYSTEEM : CENTRAAL

Voordelen:

 • Uitgekiend sorteerproces gebaseerd op de praktijk van de visserij;
 • Volledig zeewaterbestendige en zeer solide constructie. Hierdoor vrijwel geen onderhoud en praktisch onverslijtbaar;
 • Blijvend gladde sorteereenheden en rustige werking waardoor beschadiging van de garnalen en bijvangst wordt voorkomen.
 • Milieuvriendelijk. Het gehele sorteerproces en de afvoer van bijvangst vinden in zeewater plaats. Ongewenste bijvangst komt levend en onbeschadigd terug in zee.

Mechanisch vangsttransport

Een perfecte vangstverwerking wordt verkregen door de spoelsorteermachine te combineren met het automatisch vangsttransport systeem. De vangst wordt dan in bakken met stromend zeewater gestort en via een vernuftig systeem van waterspuiten naar een lopende band gebracht. De lopende band voert de vangst gedoseerd in de spoelsorteermachine. De snelheid van het transport is regelbaar en aan te passen aan de samenstelling van de vangst.

Wat kunnen wij nog meer voor u betekenen?

 • Tevens kunnen wij voor u inmeet werkzaamheden uitvoeren, die vertaald worden naar een realis-tisch 3D model, zodat in het begin stadium van uw project een juiste beeldvorming ontstaat van de spoelmachine geplaatst in uw schip;
 • Verder kunnen de benodigde aansluitingen, zowel elektrotechnisch als werktuigbouwkundig, volledig voor u in beeld en aangebracht worden;
 • U kunt na installatie gebruik maken van onze klantgerichte service en onderhoudsdienst als ook van de 24 uurs storingsdienst;
 • Kortom vanaf het eerste gesprek kan Delmeco Fishing Technology B.V. u volledig ten dienst zijn in het realiseren van uw project(en)
Neem hier contact met ons op om een brochure aan te vragen.

Opdrachtgever: diverse opdrachtgevers

Middels de overname van Technisch Bureau en Machinefabriek Verburg- Holland B.V. die al jaren lang ervaring hebben in de visserij is het onze ambitie om samen met de Nederlandse visserijwereld te werken aan een nieuwe duurzame toekomst

Delmeco Fishing Technology BV

Marquesweg 4
4462HD Goes
dft@delmeco.nl

0113-695553