voedingskabel op de lier

Vernieuwd Delmeco pulsvissysteem

In de voorliggende periode heeft Delmeco Fishing Technology zijn pulsvissysteem grondig onder handen genomen. In deze periode van ontwikkeling heeft Delmeco Fishing Technology nieuwe Puls Power Units (PPU’s) ontwikkeld. De nieuwe PPU’s zijn moderner dan de huidige PPU’s en zijn voorzien van een master/slave besturing, waarbij de gebruiker zelf de master in kan stellen. Bij de ontwikkelingen van de PPU’s zijn er tevens vernieuwingen en verbeteringen in het gehele pulsvissysteem doorgevoerd. Zo bevat het pulsvissysteem een aantal nieuwe onderdelen:

  • PPU’s  (Puls Power Units);
  • CMU (Centrale Meet Unit);
  • Meetpot;
  • Tussenflens;
  • Stekker/wartel montagecombinatie t.b.v. voorlopers;
  • Voorloperkoppen.

De PPU’s worden gemonteerd op de tussenflens. De tussenflens is voorzien van een vaste stekker aan de achterkant. Doordat de PPU wordt gemonteerd op de tussenflens gaat het wisselen in een oogwenk, dit komt mede doordat het PPU adres is opgenomen in de boom in plaats van in de PPU’s. Hierdoor wordt er automatisch geadresseerd bij de montage en/of wisseling van een PPU. Tevens is er een nieuwe montage van de voorloper met behulp van een stekker/wartelcombinatie aan de achterzijde van de PPU.

 

Een voordeel van het nieuwe systeem is tevens dat er geen OWIP meer nodig is. Hiervoor zijn er twee nieuwe instrumenten in de plaats gekomen die tevens meer zijn voorbereid op het black box systeem en toekomstige wetgeving: De meetpot en de CMU. Deze twee meetinstrumenten meten onder andere de diepte en watertemperatuur tijdens het vissen. Dit alles wordt weergegeven op het vernieuwde HMI-scherm. Het scherm ziet er moderner uit. Zo is de multibeam weergegeven in een 3D-beeld. Hierdoor zijn beide hoekstanden van de boom altijd zichtbaar. Mede door al deze wijzigingen is het pulsvissyteem gebruiksvriendelijker geworden.

 

Op het HMI is een extra functie ingebouwd. Met behulp van deze functie kan per module de uitgangspuls zichtbaar worden gemaakt in een grafiek. Het juist functioneren van de module met elektroden kan zo worden gecontroleerd.

 

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Delmeco Fishing Technology BV

Marquesweg 4
4462HD Goes
dft@delmeco.nl

0113-695553